Vil du gerne spare på varmen i dit hjem? Prøv en buffertank

Som boligejer har du garanteret et væld af forskellige udgifter. El, internet, renovering, vand og varme koster alt ammen penge. Men udgifterne behøver ikke at vælte dit budget fuldstændigt. Der er nemlig flere ting, du kan gøre for at spare på varmen i dit hjem.

Buffertanke og akkumuleringstanke

Buffertanke kaldes sommetider også for akkumuleringstanke, og med en buffertank kan du spare på varmen, hvis du skal have skiftet din varmepumpe ud. Buffertanken lagrer varmen, så du kan spare på energiforbruget og skåne hjemmets varmekredsløb. Selv hvis din nuværende varmepumpe ikke fejler noget, kan du med fordel supplere med en buffertank. I løbet af hverdagen vil buffertanken gemme al den overskydende varme og dermed sørge for, at du kan få mest muligt ud af den. Hvis du er energibevidst, er en buffertank så godt som uundværlig i hjemmet. Og hvis du har et solvarmeanlæg, kan du med fordel købe en buffertank med solspiral som supplement. Sådan får du så meget ud af solens stråler som overhovedet muligt.

Den rette model af buffertank

Når du påbegynder jagten på en ny buffertank, er det ekstremt vigtigt, at du vælger en model, som passer til netop dit hjem. I den forbindelse skal du sikre dig, at den nye tank passer til hjemmets varmekredsløb. Hvis du er i tvivl om, hvilken buffertank du skal vælge, kan det være en god idé, at du spørger en fagmand til råds. Mange forhandlere vil både kunne hjælpe dig med at vælge en ny buffertank, som kan dække dine behov og med at installere den i hjemmet.

Det energibesparende hjem med en buffertank

Det energibesparende hjem har mange komponenter. De to væsentligste udgøres af isolering og af fornuftige varmekilder. Hvis du sørger for, at dit hjem er ordentligt isoleret, sørger du også for, at energien ikke går til spilde. Og når du udskifter en gammel varmekilde, optimerer du den energi, som du forbruger i løbet af hverdagen.

Gør din varmeregning en tjeneste

Det virker måske uoverskueligt at skulle investere i en ny buffertank. Men en buffertank koster garanteret ikke lige så meget, som du går og tror. Installationen tager typisk mindre end en dag. Og på sigt gør du uden tvivl din varmeregning en tjeneste, når du sørger for at løbende at opdatere hjemmets varmekilder.