Træbeskyttelse er vigtig, så husdrømmen holder!

Om det er et hyggeligt sommerhus i træ, eller husbondens seneste hjemmelavede brændeskur, så er det vigtigt at man passer på sit træværk, så det kan holde i mange år fremover. Træbeskyttelse kommer i mange farver, sågar også transparant.

Hvilken træbeskyttelse skal jeg vælge?

Kært barn har mange navne, og træbeskyttelse kommer fra mange forskellige fabrikanter, samt i mange forskellige prislejer. Som altid er det vigtigst at man ved, hvad det er man har behov for. Første skidt i udvælgelse af træbeskyttelse er hvorvidt den er oliebaseret eller vandbaseret. Vandbaseret er klart nemmest for begynderen at arbejde med, for den er meget nem at fjerne i tilfælde af at man skulle spilde noget. Man skal også være opmærksom på træets alder, og hvorvidt man skal bruge træbeskyttelse til nyt eller til gammelt træ.

Til sidst er der jo alle de mange designmuligheder. Her kan man altså vælge hvilken farve ens træbeskyttelse skal være. Farverne kommer mest i brune/røde/sorte nuancer, som vil se naturligt ud på træ. Dette kunne være farver som ”svenskrød” eller ”Teak”. Hvis man skal male et hus, skal man ligeledes også være opmærksom på om der er nogle krav til en vis farve, især hvis man bor på lejet grund i et sommerhusområde eller lignende. Dette ville være træls at male to gange.

Hvad kan man bruge træbeskyttelse til?

Kort sagt; alle dine udendørsprojekter, som er bygget i træ. Legehus, sommerhus, skur, garage, gyngestativ, terrasseindhegning. Alverdens byggerier i træ, har brug for træbeskyttelse for at holde stand imod vind og vejr, og undgå at rådne.

Ens geografi har meget at sige i forhold til hvor tit man skal opfriske træværket. Her kan dem som er placeret solrige steder ved kysten, opleve at der bliver rusket mere i træværket, end folk som bor i læ i byerne og uden for meget sol eller vestenvind.