Sådan skaber du den vildeste biografoplevelse i din egen stue

Synes du også, at en film ofte er lidt bedre i biografen end i dit eget TV derhjemme? Der er noget om snakken, film føles ofte bedre, når man ser dem i de rigtige rammer. Heldigvis kan du sagtens genskabe den samme følelse derhjemme. Læs denne oversigt og se hvordan du kan lave din helt egen hjemmebiograf.

TV eller projektor

Først skal du beslutte dig for, hvordan du vil vise filmen. For de fleste danskere er det i form af et TV, men måske er du en af dem, som gerne vil gøre lidt ekstra ud af oplevelsen. Til det formål, kan en projektor være lige noget for dig. En projektor giver dig en større skærm til færre penge end et almindeligt TV samt en mere autentisk biograffornemmelse. Det kræver dog også, at dit rum er korrekt tilpasset til at give dig den bedste oplevelse. Hvordan du opnår dette, kan du læse senere i oversigten. For at finde den rette projektor til dine behov, kan du læse masser af test af mini projektorer på nettet.

Den rigtige skærm

Hvis du gerne vil have den ultimative biograffølelse i dit eget hjem og derfor vælger en projektor, skal du have den rigtige skærm. En god skærm reflekterer den rette mængde lys fra projektøren tilbage til dig, så du ikke bliver blændet. Derudover kan den også fremvise farverne fra projektøren korrekt, så du undgår at filmen får et grimt filter, som kan forstyrre din oplevelse. Desuden bliver kontraster imellem lys og mørke vist bedre, så du får et knivskarpt billede. På den måde får du den bedst mulige filmoplevelse. Du kan finde masser af skærme på nettet, så det er bare om at kigge dig om efter det bedste tilbud.

Et lydsystem i absolut topklasse

En god biografoplevelse afhænger i høj grad af lyden, som er med til at skabe en engagerende oplevelse. Hvis du vil opleve den samme lyd som i en ægte biograf, skal du overveje et lydsystem med surround sound. Hvorimod lyden fra et almindeligt TV kun rammer dig forfra, kan lyden fra surround sound komme fra hvor som helst omkring dig og give dig en mere komplet filmoplevelse.

Hvor vil du have din hjemmebiograf?

Rummet spiller en stor rolle, når det kommer til udformningen af din hjemmebiograf. Skal den være i stuen, som også bruges til mange andre formål? Det kan påvirke ting som mængden af lys og akustik. Måske har du et rum i kælderen eller loftet, som du ikke rigtig bruger til noget. Her har du rig mulighed for at gå hele vejen og dedikere rummet til at udelukkende at være en hjemmebiograf. Det giver dig de bedste muligheder for at få en fantastisk hjemmebiograf, men hvis dette ikke er muligt, kan du sagtens få et lignende resultat i din stue.

Akustikken

For at give dig selv de bedste forudsætninger for en god biografoplevelse i dit eget hjem, er det vigtigt, at akustikken i rummet er god. Det vil sige, at der ikke er rumklang i rummet. Det kan nemlig forstyrre din oplevelse, hvis lyden konstant bliver kastet rundt i rummet. For at løse dette problem, har du brug for vægge, som kan absorbere lyden. Dette kan du opnå ved at hænge nogle lydabsorberende materialer på væggene. Det kan være noget så simpelt som nogle tæpper eller håndklæder. Hvis du gerne vil have en lidt mere elegant løsning, kan du også finde akustikplader, som nemt kan sættes på væggene. Så skulle lyden gerne blive helt perfekt.

Belysningen

Belysningen i rummet er vigtigt, især hvis du ser film med en projektor. Projektoren har som nævnt brug for et mørkt rum, hvis farverne i filmen skal vises korrekt. Selv den smule lys, som kan trænge ind igennem et par almindelige persienner kan virkelig ændre på farveopløsningen. Derfor kan det være en god idé at investere i et par mørklægningsgardiner, som kan blokere effektivt for lyset og give det bedste betingelser for god billedkvalitet. Dette giver dig i sidste ende en meget bedre filmoplevelse og derfor kan det være en meget fornuftig investering.

De små detaljer

For at skabe den perfekte biograftoplevelse i dit eget hjem, kan du med fordel tænke lidt over de små detaljer. Hvis du har et rum, som er dedikeret til at være hjemmebiograf, kan du lige så godt gå planken ud og gøre oplevelsen så autentisk muligt. Det kunne f.eks. være i form af ægte biograftstole, så det virkelig føles som om, at du sidder i en biografsal. Du kan finde brugte biografstole på nettet eller købe et par lænestole, som ligner den ægte vare. Hvis du synes at popcorn hører med til enhver biograftur, kan du også investere i en popcornmaskine. Du kan finde popcornmaskiner i mange forskellige størrelser, så du kan sagtens finde