Guide til køkkenknive

Et køkken kan næppe kaldes et køkken, før det er udstyret med et par gode knive. Knive er helt afgørende, når der skal laves god mad til familien, for knivene indgår i mange af de forskellige tilberedningsprocesser, du skal igennem, når du vil have grøntsager, kød og andet mad på bordet.

Men knive er naturligvis ikke bare knive, og du skal derfor tænke lidt over, hvilke knive du investerer i til køkkenet. Men hvilke knive har du egentlig brug for? Du kan finde et stort udvalg af brugbare køkkenknive hos brandet Zwilling Pro, der er kendt for at lave knive til professionelle, som lever op til høje standarder for både kvalitet, design og præcision.

Kokkekniven

Hvis du kun vil investere i én god kniv fra Zwilling Pro eller lignende, skal du vælge en kokkekniv. En kokkekniv kan på papiret bruges til det meste, hvorfor du kan komme i gang med at skære præcist og sikkert i både kød, frugt, grønt og mange andre råvarer, når du har en god kokkekniv ved hånden.

Kokkekniven er kendetegnet ved sit brede og hårde blad og den lang ryg. Nogle kokkeknive kommer også med aveoler, som er luftlommer på siden af kniven, der gør det muligt at skære i råvarer, uden de hænger fast i kniven.

Andre gode investeringer

Selvom en kokkeniv kan klare det meste, så vil en lang række opgaver blive en del nemmere, hvis du også har andre knive til rådighed i køkkenet. Til arbejde med grøntsager og frugt vil både en urtekniv og en grøntsagskniv være rare at have ved hånden, men du også kan overveje at købe en tomatkniv.

Hvis du spiser meget kød, vil en udbenerkniv også hjælpe dig, når du skal arbejde med fisk og fjerkræ, mens en fileteringskniv også er helt uundværlig for dig, der køber frisk fisk hos fiskemanden.